Ana içeriğe atla

TYT ve AYT İÇİN MATEMATİK KİTABI ÖNERİLERİ

TYT ve AYT İÇİN MATEMATİK KİTAP ÖNERİLERİ

Üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilere kolaylıklar diliyorum. Üniversiteye hazırlanırken öğrencilerin yaptığı en büyük hatalarından biri seviyelerine uygun yayın çözmemeleridir. Bazı öğrenciler seviyelerinin çok üstünde kitaplar çözmeye çalışmaktadır. Bazı öğrencilerde seviyelerine göre çok kolay yayınlar ile vakit geçirmektedir. Çözmeniz gereken kitapları kolay,orta ve zor olmak üzere üç kategoriye ayırdım. 

Başlangıç seviye matematik kitapları;

  1. Antrenmanlarla matematik serisi
  2. Yayın denizi aktif matematik
  3. Birey A serisi
  4. Okyanus starter matematik
  5. Doktrin sıfırdan sonsuza
  6. Güray küçük 30 günde matematik

Kolay seviye matematik kitapları;


  1. Okyanus 40 seansta matematik
  2. Kafadengi matematik
  3. Şenol hoca alıştırmalarla
  4. Aparatif matematik
  5. Karekök matematik sıfır
  6. Birey A



Kolay seviye kitapları mümkünse 11. sınıfta çözüp 12. sınıfta orta seviye kitaplar çözülmelidir. Kolay kategorideki kitapları seviyenize göre birini yada ikisini çözebilirsiniz. 


Orta seviye matematik kitapları;


  1. Tammat matematik
  2. Gri yayınları matematik
  3. Kültür matematik
  4. Okyanus 3 numara
  5. Referans matematik
  6. Karaağaç matematik
  7. Basamak matematik
  8. Lider matematik
  9. Yayın denizi
  10. Apotemi
  11. Tonguç
  12. FDD(Final) yayınları
  13. Esen Yayınları

Zor seviye matematik kitapları;

  1. Basamak yayınları
  2. Karaağaç
  3. Birey B
  4. Bilgi Sarmal
  5. Çap
  6. Karekök
  7. Limit
  8. Muba
  9. Palme
  10. 345

    Çok zor seviye matematik kitapları;
    1. Tammat 4.0
    2. Okyanus master
    3. Kafadengi challenger
    4. Fen bilimleri yıldız
    5. Acil matematik
    6. Endemik
    7. Apotemi

    Ortalama üzerinde netler yapmak, ilk 100.000’ ne girmek istiyorsanız orta seviye kitaplardan mutlaka bitirmeniz gerekmektedir. Yine bu kitapları 11. sınıfta çözmeye başlamanızı öneririm. Özellikle TYT matematik kitaplarını 11. sınıfta çözmenizi öneririm. 


    İlk 25.000 ne girmek tıp,hukuk gibi bölümleri kazanmak istiyorsanız zor seviye kitapları mutlaka bitirmeniz gerekmektedir. 11. sınıfta orta seviye kitapları bitirip 12. sınıfta zor seviye kitapları çözmenizi öneririm. 

    Hangi seviye olursa olsun TYT matematik kitaplarını 11. sınıfta çözmeye başlamanız ve 12. sınıfta başladığınız seviyenin bir üst seviyesini veya eksik olduğunuz konulardan ikinci kitabı çözmeye başlamanızı öneririm.Özellikle TYT de başarılı olmak için konuları bir an önce bitirip bol bol deneme çözmenizi öneririm. TYT den sürekli deneme çözmeye başlayınca AYT matematik kitaplarını bitirmeye çalışmanızı öneririm. 

    • Burada yazan yayınlar dışında bazı yayın evlerinin kolay,orta ve zor seviyeye hitap eden kitapları bulunmaktadır. Bu yayınları da inceleyen bir öğretmenize sorup çözebilirsiniz. Bu yayınlar benim/zümrelerimin/dershanelerin inceleyip öğrencilere önerdiği kitaplardır. 

    Tüm üniversite adaylarına bu zorlu yolculukta kolaylıklar diliyorum. 


    * TYT - AYT hakkında genel bilgilere şu linkten ulaşabilirsiniz.

    TYT - AYT hakkında bilgiler



    Sosyal medyada takip edin;

    Sosyal medyada takip edin;
    You tube kanalı: mat ynsmr
    twitter: matematixTR
    instagram :matynsmr



    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    ONLİNE SOCCER MANAGER (OSM) TAKTİKLERİ

    ONLİNE SOCCER MANAGER (OSM) TAKTİKLERİ  Değerli OSM oyuncuları tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim umarım işinize yarar. Aynı diziliş ve taktikle bütün sezonu oynamayın, iş bilen bir menajer grubuna denk gelirseniz şampiyonluk hayal olur. Daima rakibin dizilişine göre  sahaya çıkartın takımınızı. 7000 + maç oynayan biri olarak oyun hakkında karşı taktiklerimi aşağıdaki şekilde toparladım. Öncelikle genel taktikleri verelim; +   B taktikleri kullanacaksanız pas oyunu A taktikleri kullanacaksanız kanatları kullan oynayın. Bu kural genelde 442-433 taktikleri için geçerlidir.  + Kalabalık  defansla(5li-6lı defans taktikleri) oynuyorsanız adam adama ve  ofsayt yok . Onun dışındaki taktiklerde alan markajı uygulayın,  ofsayt var. + Yüzdeleri genelde 59 ile 70 arasında değiştiriyorum. Çok güçlü takım kurarsanız daha üstlere çekin bu yüzdeleri. Ama zayıf takımınız varsa kadronuzu güçlendirince çekin. Çok zayıf bir takımınız var ve defansif oynuyorsanız bu yüzdeleri

    TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURU DİLEKÇE ÖRNEĞİ

    T.C. ........... VALİLİĞİ TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA ........ BAŞVURU SAHİBİNİN: Adı soyadı:  Tc kimlik no:  Telefonu:  İkamet adresi:  Elektronik postası:  ŞİKAYET EDİLEN KURUM FİRMA: Ünvanı:  Adresi:  Mersis no:  KEP adresi: (varsa) Telefonu:  ŞİKAYET BİLGİLERİ: Konusu:  Markası:  İmei no:  Satın alma Tarihi:  Şikayetin parasal değeri:  ŞİKAYETİN ÖZETİ:  BAŞVURU SAHİBİNİN TALEBİ: Tarih ve imza EKLER:(Varsa) Ek1:  Ek2: Ek3:  Ek4:  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- LÜTFEN DİKKAT; Şikayeti ve söz konusu şikayet ile ilgili yazışma,telefon,kargo,teknik servis bilgilerini ayrıntılı yazınız. Satıcı ile problem yaşayacağınızı düşündüğünüz an satıcı ile ilgili her türlü iletişim ve diyalog vs belgelendirmeye çalışın. Dilekçenizin iyi yazılması oldukça önemlidir. Tüketici kanunun sizi koruduğunu unutm